Iskolánk története

Iskolánk 110 éve áll a magyar közoktatás szolgálatában. Az 1902-es felavatását követően a Toldi Miklós Utcai Állami Népiskolától a Bródy Imre Gimnáziumig bezárólag különböző iskolatípusok keretében   végezték és folytatják a munkájukat a pedagógusok és a tanulók mind, a mai napig.

A történelem viharai és békés percei alatt is a tanulók ismereteinek megalapozásával,   képességeik és készségeik fejlesztésével megfelelő alapot nyújtott és nyújt a mindennapi  gyakorlati életben való eligazodáshoz.

Nevelő oktató munkájával hozzájárul a tanulók helyes értékrendjének kialakításához, elősegíti, hogy érzelmekben gazdag akarattal, reális életszemlélettel és önismerettel rendelkező személyiségekké váljanak.
Munkája során, valamennyi jogelődjének életszemléletét, bölcsességé, pedagógiai- és szaktárgyi örökségét hasznosítja.

  Több, mint 27000 tanuló életútját határozták meg ezek a falak. Több száz pedagógus   mindennapi áldozatos munkája segítette egész életük boldogulását. Jelen munkánk   során mind a nappali, mind az esti, illetve felnőttképző tagozatunk szívesen áll   rendelkezésre annak a fiatalnak és tanulni vágyó felnőttnek, aki sporttagozatunkat,   művészeti képzésünket vagy épp felnőttképzésünket szeretné igénybe venni.

 


Nagyobb térképre váltás